U bevindt zich hier: Berichten  

BERICHTEN
 

Spiritueel café De Ontmoetingsgroep start een nieuwe activiteit: het Spiritueel Café. Onze wens hierbij is om met elkaar in gesprek te raken over een inhoudelijk thema, op een ongedwongen en ontspannen manier.

   

De Matthäuspassion van Bach Tijdens de vastentijd zullen we dit werk horen en zal ik iets vertellen over de geschiedenis van dit stuk, onze beleving van dit overbekende werk en over het belang van deze oude tekst. En wie weet komen daar verrassende inzichten uit naar voren.

 

Psalmenkring: Psalm 123

   

Bestel het Veertigdagenboekje van NBG Leesplan voor de veertigdagentijd

   

Huispaaskaarsen Zoals elk jaar is ook dit jaar weer de mogelijkheid om een huispaaskaars te bestellen.

 

Oecumenische Aswoensdagviering en vespers De Aswoensdagviering begint om 19.15 uur. Na de Aswoensdagviering is er wekelijks tot Pasen een oecumenisch avondgebed.

   

Uit het dagboek van een dominee Corja Menken-Bekius en Arie Boers Zondagmiddag 1 maart 14.30 uur in Kerkelijk Centrum Zeist-West

 

Lied schilderen met Ontmoetingsgroep In de veertigdagentijd gaat de Ontmoetingsgroep met Corja en Jolien weer een lied schilderen, en wel op donderdagmiddag 5 maart in het KC van 14.00 tot 17.00 uur.

   

Reis naar de schatten van de Ba'al Shem Tov In april organiseer ik (mede) een reis naar de Oekraine: Reis naar de schatten van de Ba’al Shem Tov. De Ba’al Shem Tov was de stichter van de Chassidische stroming in het Jodendom

   

Bibliodrama voorjaar 2020 Ook dit voorjaar hoop ik dat er zich weer genoeg mensen aanmelden om kennis te maken met bibliodrama als speelse en creatieve manier om zich te verdiepen in bijbelverhalen.

   

Zin in Film voorjaar 2020 Hierbij nodigen wij u weer uit voor de nieuwe serie films in het kader van het Forumprogramma "Zin in Film"! Samen een film bekijken op groot beeld, met nagesprek. Dit keer 2 in plaats van 3 films met het thema: “Hoop voor de toekomst”. U bent van harte welkom, meld u aan!

 

Gemeente op weg naar 2030 In de dienst van zondag 12 januari hebben we in een kort en krachtig Gemeenteberaad van 30 minuten de gemeenteleden meegenomen richting 2030. Ja, u leest het goed: 2030 …. Want het is belangrijk om als gemeente invulling te geven aan onze toekomst in Zeist-West.

 

Expositie portretten door Corja Bekius Expositie in Kerkelijk Centrum Zeist-West (de Clomp), januari – maart 2020

 

Groepsreis naar Ghana in het najaar 2020 Het meerjaren wijkproject van PKN Zeist West “Beter inkomen voor de karitéboerinnen in Ghana” is een project van Kerk in Actie. Partnerorganisatie in Ghana is de Presbyteriaanse Kerk. Nu is een plan uitgewerkt vanuit de contacten met Kerk in Actie en samen met enkele andere PKN wijkgemeenten in de regio die ook dit landbouwproject van de karité boerinnen steunen, voor een gemeentereis naar Ghana.

   

Bonhoeffer – Wie ben ik? - Kees van der Zwaard 'Wie ben ik' gaat over het leven van Bonhoeffer in de gevangenis. Kees van der Zwaard speelt op vrijdag 20 maart samen met alt-violiste Roosmarijn Tuenter. Zij componeert en improviseert een tegenstem.

 

Sharing is what we believe in - Ghana lied Zondag 13 oktober, Wereld Diaconaatszondag, zongen we een nieuw lied: 'Sharing is what we believe in"- het Ghana lied. Het was lastig om te zingen en er waren diverse mensen die vroegen naar de partituur en de muziek.

   

Geestelijke Verzorging Palliatief Thuis in Zeist Vanaf heden kan een beroep gedaan worden op een geestelijk verzorger van de GVPZeist door iedereen die ongeneeslijk ziek is, thuis ( gemeente Zeist) verblijft en geen contact heeft met kerk, moskee, of anderszins een beroep kan doen op geestelijke verzorging. Voor de zorgvrager zijn er geen kosten aan de gesprekken verbonden.

 

Jeugdwerk Protestantse Gemeente Zeist Download de folder met de activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen

   

Jaarthema "Een goed verhaal" Voor het jaarthema van dit jaar hebben we besloten aan te sluiten bij het landelijke thema ‘Een goed verhaal’. Dit past goed bij onze visietekst ‘…met een boek vol verhalen van God en de mensen…’. Het jaarthema zullen we elke maand op een bijzondere manier voor het voetlicht brengen.

   

In memoriam ...

   

Bloemengroet@pknzeistwest.nl Om mensen aan te melden voor de bloemengroet ....

   

Verkoop FairTrade producten Elke laatste zondag van de maand staan we met een kraam in de ontmoetingsruimte waarin FairTrade artikelen worden verkocht...

 

Kerktaxidienst U kunt de kerktaxi voor een langere periode inschakelen, maar ook voor een enkele keer....

   

Lief en leed post Bedankjes, adressen voor het sturen van kaarten en alles wat verder aandacht verdient.

 

Wijziging E-mail adres? Geef het door! Houd uw bereikbaarheid op peil ...

 

Wat te doen bij een ramp in KC De bedrijfshulpverlening is elke zondag actief ...

 

Wake bij Detentiecentrum Zeist Elke eerste zondag van de maand is er een wake ...

 

Website toegankelijk voor slechtzienden De website van PKN Zeist-West is ook goed toegankelijk voor slechtzienden...

   
Fouten, correcties, aanvullingen ...

Als u opmerkingen, aanvullingen of correcties hebt op de informatie op deze site (of bijvoorbeeld uw naam van de website wil laten verwijderen), stuur dan een berichtje aan de webmaster.


Printerversie