U bevindt zich hier: Berichten  

BERICHTEN
 

Wereldlichtjesdag 8 december Elke tweede zondag in december wordt WereldLichtjesDag gehouden. Op deze dag omstreeks 19.00 uur steekt men over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. In Zeist wordt WereldLichtjesDag voor de zesde keer georganiseerd in Afscheidshuys ’t Zeisterbosch.

 

Uitnodiging: Project Kerstmuziek met Carlijn Er wordt een kerstproject gestart onder leiding van Carlijn Budde: we repeteren zes donderdagavonden van 20.15 tot 21.45 uur in het Kerkelijk Centrum. Data: 14, 21, 28 november, en 5, 12 en 19 december.

   

'Geraakt door verlies' Op zaterdag 30 november organiseert de stichting Als kanker je raakt de landelijke ontmoetingsdag ‘Geraakt door verlies’ in Doorn.

 

Vespers en Adventsavond 2019 Graag nodigen we u uit voor de vespers en adventsavond in Zeist-West en de Doopsgezinde Kerk.

   

Kees van der Zwaard speelt Bonhoeffer 'Wie ben ik' gaat over het leven van Bonhoeffer in de gevangenis. Kees van der Zwaard speelt op vrijdag 20 maart samen met alt-violiste Roosmarijn Tuenter.

   

Leef toe naar de Kerst met de NBG Adventskalender Het NBG komt ook dit jaar met een adventskalender met afbeeldingen van kunstwerken, bijbelteksten, korte overdenkingen en citaten van bekende schrijvers en denkers.

 

Adopteer een stoel! Als u een stoel wilt adopteren maakt u € 225 over naar de ING rekening van de Wijkkas (NL56INGB0000481587 t.n.v. PKN Zeist-West). Wilt u bij de omschrijving zetten ‘Actie stoelen’, dan zorgt de penningmeester ervoor dat het in het goede potje komt.

 

En opeens ben je oud ‘En opeens ben je oud’ is de titel van een recent uitgegeven boekje van Christine Smalbrugge-Hack, over de weg van oud worden naar oud zijn. In Opgang stodn een interview met haar.

   

Sharing is what we believe in - Ghana lied Zondag 13 oktober, Wereld Diaconaatszondag, zongen we een nieuw lied: 'Sharing is what we believe in"- het Ghana lied. Het was lastig om te zingen en er waren diverse mensen die vroegen naar de partituur en de muziek.

   

Uitnodiging presentatie boekje Greet van 't Slot Presentatie van een boekje over kunst in De Ark in Amsterdam van Greet van 't Slot

   

Uitvoering binnenruimte KC gaat van start Afgelopen week hebben wij de opstartvergadering gehad voor de verbouw binnen en hebben we de planning van de werkzaamheden besproken. De uitvoering start op 14 oktober met de verbouwing van de toiletgroep en de keuken.

   

Geestelijke Verzorging Palliatief Thuis in Zeist Vanaf heden kan een beroep gedaan worden op een geestelijk verzorger van de GVPZeist door iedereen die ongeneeslijk ziek is, thuis ( gemeente Zeist) verblijft en geen contact heeft met kerk, moskee, of anderszins een beroep kan doen op geestelijke verzorging. Voor de zorgvrager zijn er geen kosten aan de gesprekken verbonden.

 

Gespreksgroep Ontmoetingen met God Een jaar of 4 geleden hebben we met een groep gesprekken gevoerd nav het boekje “Ontmoetingen met God”. Toen het boek uit was, bespraken we het fijn te vinden om elkaar en God te blijven ontmoeten, zonder dat het thema de verplichting gaf alle avonden te komen.

   

Jaarthema "Een goed verhaal" Voor het jaarthema van dit jaar hebben we besloten aan te sluiten bij het landelijke thema ‘Een goed verhaal’. Dit past goed bij onze visietekst ‘…met een boek vol verhalen van God en de mensen…’. Het jaarthema zullen we elke maand op een bijzondere manier voor het voetlicht brengen.

   

Jeugdwerk Protestantse Gemeente Zeist Download de folder met de activitieten voor de verschillende leeftijdsgroepen

   

Uitnodiging Kliederkerk Op zondagmiddag 17 november is er weer Kliederkerk.

 

Zin-in-Film najaar 2019 Hierbij nodigen wij u weer uit voor de nieuwe serie films in het kader van het Forumprogramma "Zin in Film"! Samen een film bekijken op groot beeld, met nagesprek. Drie films met het thema: “Past dit bij elkaar?”

 

Psalmenkring - 'Een Goed Verhaal' In het kader van ons jaarthema "een goed verhaal" zal ik komend seizoen een Psalmenkring aanbieden. We komen elke maand bij elkaar, en buigen ons over de zogenaamde "Pelgrimsliederen" - psalm 120 tm 134.

 

Bibliodrama Komend najaar wordt een aantal keren bibliodrama aangeboden.

   

Nieuw programma Ontmoetingsgroep Een afwisselend programma van samen dingen ondernemen voor iedereen.

   

In memoriam ...

   

Bloemengroet@pknzeistwest.nl Om mensen aan te melden voor de bloemengroet ....

   

Kerktaxidienst U kunt de kerktaxi voor een langere periode inschakelen, maar ook voor een enkele keer....

   

Lief en leed post Bedankjes, adressen voor het sturen van kaarten en alles wat verder aandacht verdient.

 

Wijziging E-mail adres? Geef het door! Houd uw bereikbaarheid op peil ...

 

Wat te doen bij een ramp in KC De bedrijfshulpverlening is elke zondag actief ...

 

Website toegankelijk voor slechtzienden De website van PKN Zeist-West is ook goed toegankelijk voor slechtzienden...

   
Fouten, correcties, aanvullingen ...

Als u opmerkingen, aanvullingen of correcties hebt op de informatie op deze site (of bijvoorbeeld uw naam van de website wil laten verwijderen), stuur dan een berichtje aan de webmaster.


Printerversie