U bevindt zich hier: Berichten  

LENTECOLLECTE
 

Het is al weer bijna twee maanden geleden dat we u vroegen bij te dragen aan de Wintercollecte over de periode eind december, januari en begin februari. Daarvoor hebben we ook een aantal collecten met terugwerkende kracht gehouden. Eerst collecteerden we in de kerk niet meer omdat er uitsluitend digitale diensten werden gehouden zonder bezoekers, later omdat we maar met weinig bezoekers onze diensten mochten bijwonen. Telkens hoopten we dat het daarna weer mogelijk was elkaar zondags in de kerk te ontmoeten en ook daar weer te collecteren. Helaas ziet het er niet naar uit dat binnenkort de berkingen worden opgeheven. Daarom gaan we door met het collecteren op deze wijze. De Kerkrentmeesters en Diaconie hebben afgesproken dat we nu de "Lentecollecte" houden over de zondagen vanaf 14 februari t/m 4 april (1e Paasdag). Daarna gaan we aan het einde van iedere maand digitaal collecteren voor de doelen van die maand. Een aantal van u stort al wekelijks of op andere tijdstippen bijdrages voor de diverse doelen of levert collectebonnen in. Voor anderen is de periodieke oproep dè gelegenheid om weer voor elk van de collectes een bijdrage over te maken. Deze moeilijke tijd vraagt veel aanpassingen, ook in de manier van organiseren in onze wijkgemeente. Om alles draaiende te houden is uw bijdrage hard nodig. We rekenen ook deze keer weer op u!

Om u een idee te geven welke doelen de 1e, 2e en 3e (deur) collectes in deze periode van toepassing zijn hier een overzicht:


 
  1e collecte  2e collecte  3e collecte 
14 februari  Diaconie  Plaatselijke gemeente  Predikantsplaatsen 
21 februari  Diaconie  Plaatselijke gemeente  Onderhoud gebouwen 
28 februari  Diaconie  Plaatselijke gemeente  Jeugd- en jongerenwerk 
07 maart  Diaconie  Plaatselijke gemeente  Voorjaarszendings collecte 
14 maart  Diaconie   Plaatselijke gemeente   Binnenlands diaconaat 
21 maart  Diaconie   Plaatselijke gemeente   Predikantsplaatsen 
28 maart  Diaconie  Plaatselijke gemeente   Orgels 
04 april  Diaconie  Plaatselijke gemeente   Paascollecte (Kerkrentmeesters)  

We willen vooral de collectes van 7 maart (Voorjaarszendings collecte) voor de kerken in het Midden-Oosten (Libanon) en 14 maart (Binnenlands diaconaat) voor ondersteuning diaconale taken van kerken in Oost-Groningen en Limburg, van harte bij u aanbevelen. Als u via iDeal een extra bedrag aan deze doelen wilt geven kunt dit in het opmerkingen veld aangeven.


Hoe kan ik geld overmaken?

U kunt er voor kiezen om uw gift onder te verdelen in 3 collectes, waarbij de 1e collecte bestemd is voor de diaconie, de 2e collecte voor de plaatselijke gemeente en de 3e collecte voor de doelen zoals hierboven aangegeven. Maar u mag ook een groot bedrag overmaken naar de 1e collecte en dan zullen de kerkrentmeesters dit bedrag verdelen over de verschillende doelen. Als dat uw bedoeling is kunt u dit aangeven op het invulformulier of in het opmerkingenveld van uw overschrijving.

Er zijn drie manieren om uw bijdrage over te maken. Via een iDeal-betalingVia een eigen overschrijving (online of met overschrijvingsformulier)Via collectebonnen


iDeal-betaling

Door het Kerkelijk Bureau is een speciale site aangemaakt voor alle wijkgemeenten in Zeist. U vindt daarop de verschillende mogelijkheden om via iDeal geld over te maken.
Maar met de volgende link komt u rechtstreeks bij de pagina voor Zeist-West: Collectes Zeist-West. Via het formulier kan er een gift/donatie gedaan worden.

Op de site kiest u voor gift/donatie, waarna u op een nieuwe pagina komt waar u het formulier kunt invullen.
1. Er kan er een e-mailadres worden opgegeven waar een bevestiging naartoe verzonden wordt zodra de gift afgerond is. Het is niet verplicht om dit veld in te vullen.
2. Het proces eindigt met het invullen of selecteren van een bedrag.
3. Desgewenst kunt u eventuele opmerkingen met betrekking tot de gift kwijt in het opmerkingenveld.
4. Door verder te gaan kunt u daarna via iDeal uw betaling doen.

Als u via uw telefoon wilt betalen kunt u gebruik maken van de QR code hiernaast, waarna u de keuze maakt om via de webpagina verder te gaan.
Let op: gebruik alleen deze QR-code. De code uit oude berichten is verlopen!
 

Zelf overschrijven

-1e collecte: NL96 INGB 0663 9114 94 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Zeist
o.v.v. 1e collecte

-2e collecte: NL46 RABO 0373 7335 34 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Zeist
o.v.v. 2e collecte wijkgemeente  Zeist-West

-3e collecte: NL46 RABO 0373 7335 34 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Zeist
o.v.v. 3e collecte wijkgemeente Zeist-West
Collectebonnen

De collectebonnen kunt u in een envelop inleveren in de brievenbus van het Kerkelijk Centrum. Vermeld op de envelop voor welke collecte of welk doel de bonnen bestemd zijn.

Mocht u nog vragen hebben neem dan contact op met één van de kerkrentmeesters via het
e-mail adres kerkrentmeesters@pknzeistwest.nl.
We kijken uit naar uw bijdragen!

Piet Jan Keymel , kerkrentmeester
Jan Stafleu, kerkrentmeester
Nicolette van de Kuilen, kerkrentmeester
Lo van Yperen, diaken


Printerversie