U bevindt zich hier: Berichten  

DAGJE DORDT OP ZATERDAG 6 APRIL
 

Hof van Holland by Ton van der Kolk 
 

Al ruim 20 mensen hebben zich aangemeld. Daarbij diverse automobilisten die nog plaats in de auto hebben! Dus meldt u aan.

Stonden we in 2017 stil bij de herdenking van 500 jaar Reformatie, in 2019 is het 400 jaar geleden dat de Synode van Dordt werd gehouden.
Deze vergadering was niet alleen voor het protestantse smaldeel van ons land, maar voor heel Europa een markante gebeurtenis.
Op zaterdag 6 april organiseren Arie Boers en Henk Wapperom, twee gemeenteleden met Dordtse wortels, een stadswandeling die ons langs enkele historische plaatsen zal voeren. En uiteraard zult u ook de nodige lokale informatie van hen horen.
Op het programma staan onder meer bezoekjes aan het Hof van Nederland, het Dordts Patriciërshuis en de Grote Kerk. In het Hof van Nederland, waar in 1572 ook de eerste Vrije Statenvergadering werd gehouden, bezoeken we de tentoonstelling over 400 jaar Statenbijbels. Het Dordts Patriciërshuis heeft een tentoonstelling over de Kerkelijke en Politieke strijd in prenten. We sluiten af in de Grote Kerk met de cantate BWV 99 van J.S. Bach, “Was Gott tut, das ist wohlgetan” (m.m.v. Sura Cantat en Accademia Amsterdam, o.l.v. Catrien Posthumus Meyjes en met Cor Ardesch op het orgel).

Vervoer naar Dordt
Treinreizigers nemen in Utrecht de trein van 09.03 uur; aankomst in Dordt om 10:06 uur. Een kwartier later vertrekken, 09:18 uur vanuit Utrecht, kan ook nog.
Autoreizigers verzamelen bij het Kerkelijk Centrum en vertrekken om 09.30 uur. Aankomst in Dordt om 10:20 uur. We maken gebruik van de Veemarktparkeergarage aan het Beverwijcksplein.
We verzamelen om 10:30 uur bij de uitgang van de Veemarktparkeergarage; dit is ongeveer 500 meter lopen vanaf het NS-Station Dordrecht.

Kosten
Bent u in het bezit van een Museumkaart, dan is de toegang tot het Hof van Nederland en het Dordts Patriciërshuis gratis. Zo niet, dan betaalt u voor beide musea respectievelijk € 10 en € 7,50.
Het bijwonen van de Cantate in de Grote Kerk (concert van ca. 50 minuten) kost u € 8.

Wij adviseren u uw eigen lunchpakket mee te nemen. Halverwege de wandeling drinken we een kopje koffie op een van de terrassen van het Groothoofd, met zicht op het drierivierenpunt.

Aanmelden
Wilt u mee, stuur dan een mail naar scriba@pknzeistwest.nl en geef tevens aan waarnaar uw reisvoorkeur uitgaat.


Printerversie