U bevindt zich hier: Berichten  

ONTMOETINGSGROEP
 

De Ontmoetingsgroep kwam op maandagavond 21 januari bijeen in het KC. Juist die dag was het verdrietige bericht gekomen dat Bertus is overleden. Het drukte een stempel op ons samenzijn. Voor het eten hebben we, staande in een kring, Bertus herdacht in een moment van stilte. Ook aan Letty hebben we gedacht.
Op ons programma stond de documentaire ‘Ik ben echt niet bang voor de dood’ met René Gude. Toen we dit planden, konden we niet weten hoe dichtbij en toepasselijk dit onderwerp deze avond zou zijn... We hebben geboeid gekeken naar deze documentaire waarin Wim Brands met René Gude sprak over wat er werkelijk toe doet in het leven, over humeurmanagement en over de troost van filosofie (in 2015 uitgezonden door Human en nog steeds terug te zien).
Nadat een kaars was aangestoken als symbool van het licht van Christus in ons midden, hebben we in groepjes nagepraat over wat ons was opgevallen of had geraakt in het verhaal van Gude. We eindigden in de kring, gaven elkaar het licht door en ieder die dat wilde kon iets zeggen ter afsluiting.
Onze  Ontmoetingsgroep wordt gekenmerkt door een afwisseling van activiteiten op wisselende dagdelen (een gezamenlijke maaltijd, een inhoud-rijke activiteit of gespreksthema, wandelen, museumbezoek, film, concert of historisch evenement). Onze groep staat altijd open voor iedereen.  Dus aarzel niet en kom een keer kijken, ook een eenmalig bezoekje is prima: ontmoetingsgroep@pknzeistwest.nl

Aangepast globaal programma 2019
Vrijdagmiddag 1 maart: gesprek over en schilderen/creatieve verwerking van een lied
Zaterdag 6 april: dagje Dordt
Zaterdagmiddag 23 juni: wandelen naar een uitspanning
Ontwerpen van een woongroep PKN-Zeist-west; een nadere verkenning: wie mee wil denken kan zich aanmelden bij Frans
Bijbellezen in een groepje: aanmelden bij Anke
September: bezoek aan moskee
Oktober: maaltijd en een avond zingen
November: bezinning op het thema klimaatproblematiek


Printerversie